020-6973074 info@c-enter.org

Psychosomatische Oefentherapie

Psychosomatische Oefentherapie (PSOT)

PSOT is een verdieping binnen de oefentherapie. Deze therapie richt zich zowel op de lichamelijke klachten als opde psychosociale problematiek. De therapie helpt u om de oorzaken van ongezonde stress aan te pakken endaardoor uw klacht, uw leven en uw gezondheid positief te beïnvloeden.De behandelmethodiek is gericht op de verhouding tussen het denken, doen en voelen welke gericht is op zelfsturing en zelfredzaamheid. Met als resultaat; herstel van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en het versterken van de persoonlijke kracht en kwaliteit.

Samen met de therapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klacht, doormiddel van;

  1. Therapeutische gesprekken; met als doel de problemen helder te krijgen,deze te verwerken, indien mogelijk op te lossen of beter te hanteren.
  2. Cognitieve gedragstherapeutische interventie; waardoor u meer inzicht krijgt in uw gedachten, emoties en handelen en leert er beter mee om te gaan.
  3. Therapeutisch lichaamswerk; door middel van ontspanningsoefeningen, ademtechnieken, aandachtstraining en expressieoefeningen leert u weer in balans, tot rust en in uw kracht te komen.

Maak een afspraak met onze oefentherapeute

Heb je te maken met;

Chronisch moeilijke situaties zoals; spanningen rondom het werk, spanningen in de privé sfeer, communicatieproblemen, spanningen door gezondheidsproblemen (van de partner), een dominante moeder of collega.

Ingrijpende life-events zoals; baanonzekerheid, scheiding, sterfgeval, uitval van een gezonde lichaam of een oude gebeurtenis die je niet loslaat?

Herken je volgende eigenschappen die je in de weg zitten?

Perfectionisme, hoge verwachtingen van jezelf stellen, meer willen dan kunnen, doorgaan en onvoldoende rust nemen, forceren of vermijden, ingehouden woede of verdriet, moeite om grenzen te stellen, moeite met het uiten en delen van je gevoel of behoefte, onzekerheid of een laag zelfbeeld.

Heb je meerdere van de volgende lichamelijke of mentale klachten ?

Hoofdpijn, buikpijn,  ademhalingsproblemen, hyperventilatie, benauwdheid, druk op de borst, hartklop-pingen, pijnlijke spieren van de nek, schouder of rug, fysieke klachten die maar niet overgaan, piekeren, slaapproblemen, vermoeidheid, somberheid, energieloosheid, niet meer kunnen genieten, verdriet, boosheid, frustratie, opgejaagd gevoel of paniekaanvallen, angstgevoelens, faalangst, angst voor symptomen, overmatig eten, roken of alcoholgebruik, verminderde concentratie of geheugen, het gevoel hebben uit balans te zijn.

De Psychosomatische Oefentherapeut kan u dan helpen, door inzicht en beleving, om weer in uw eigen kracht komen te staan en daardoor uw klacht, gezondheid en leven positief te beïnvloeden.

Voor meer informatie zie website

Deze specialisatie is aanwezig in: