020-6973074 info@c-enter.org

Cursus valpreventie!

Cursus ‘Vallen. Ik niet!?’

Voor mensen van 65 jaar en ouder

Vallen. U niet!? Wist u dat 1 op de 3 ouderen in de leeftijd van 65 jaar en ouder minstens één keer per jaar valt en dat een groot deel hiervan een botbreuk, angst en/of andere ingrijpende klachten overhoudt met alle gevolgen van dien? Voorkom onnodig vallen en doe mee met onze cursus ‘Vallen. Ik niet!?’.

Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten

Vallen. Ik niet! … toch ?

Vallen is voor u waarschijnlijk niet iets om dagelijk bij stil te staan. Als je jong bent sta je na het maken van een buiteling snel weer op je benen. Naarmate je ouder wordt, verandert dat. Een valpartij kan zorgen voor een hoop narigheid. Niet alleen door lichamelijk letsel. Van een valpartij kan ook uw zelfvertrouwen een aardige ’deuk’ oplopen. Bovendien kan een valongeluk leiden tot verlies van zelfstandigheid. Het goede nieuws is dat u er zelf wat aan kunt doen! Geef u nu op voor de cursus. Omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen.

Floor sign smallWat leert u in deze cursus
In deze cursus leert u hoe om te gaan met obstakels uit het dagelijks leven waar u een risico loopt om te vallen. U leert controle krijgen over uw eigen bewegingen en deze af te stemmen op die van anderen. Daarnaast leert u valtechnieken uit de judosport. De cursus wordt gegeven door ervaren fysiotherapeuten.

Voor wie
Mensen vanaf 65 jaar. U dient zelfstandig te zijn en niet afhankelijk van stok of rollator.

Start van de cursus
Maandag 14 augustus 2017 om 14.00

Hoe lang duurt de cursus
De cursus bestaat uit 10 lessen, van 1,5 uur, 2 keer per week, op de maandag en de donderdag, vanaf 14.00. De laatste bijeenkomst is op  donderdag 14 september

Waar wordt de cursus gehouden
Gezondheidscentrum Reigersbos Schonerwoerdstraat 7 1107 GA Amsterdam Zuidoost

Kosten
De cursus wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. U dient voldoende verzekerd te zijn. Er geldt een eigen bijdrage van € 25,00.

Meer informatie en/of aanmelden
Telefonisch via 020 – 697 3074 of via e-mail eduits@c-enter.org
Kijk voor meer informatie op www.c-enter.org