020-6973074 info@c-enter.org

De fysiotherapie in het Gezondheidscentrum Venserpolder wordt uitgevoerd door Center paramedische praktijk.

Wij werken nauw samen met alle zorgverleners binnen het gezondheidscentrum Venserpolder en met de collega fysiotherapeuten, oefentherapeuten en diëtisten van onze andere vestigingen in Amsterdam Zuidoost.

Wij helpen u graag bij het voorkomen en verminderen van klachten met bewegen of andere fysieke klachten.

Alle Center fysiotherapiepraktijken leveren kwalitatief hoogwaardige zorg en zijn Achmea Pluspraktijk en Menzis Topzorgpraktijk.

Plus praktijk Top zorg

Het gezondheidscentrum is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Drostenburg 5a – 1102 AM Amsterdam

Telefoon: (020) 6973074

Mocht een behandeling buiten reguliere werktijden noodzakelijk zijn, dan biedt C-enter paramedische praktijk ook behandelmogelijkheden buiten reguliere werktijden aan. Behandeling vindt altijd plaats volgens afspraak.

Fysiotherapie Venserpolder heeft diverse specialisaties in huis en werkt nauw samen met fysiotherapeuten van andere GAZO Gezondheidscentra.

Waarvoor kunt u terecht in de praktijk?

 • Manuele therapie methode Cyriax
 • Medical Taping (MTC)
 • Triggerpoint therapie
 • Dry Needling
 • Arbeidsfysiotherapie 
 • Fysiotherapie op haptonomische basis
 • Bekkenbodemproblematiek bij vrouwen en mannen, o.a. incontinentieproblemen
 • Revalidatie ter voorbereiding op en na een operatie
 • Looptraining
 • Training bij COPD en Hartrevalidatie

center.venserpolder

 Therapie

 • Bij wervelkolomklachten
 • Voor Benigne Paroxysmale Draaiduizeligheid (BPPD)
 • Bij rug- en bekkenpijn rondom zwangerschap
 • Bij spanningsklachten zoals hoofdpijn, hyperventilatie en paniekaanvallen
 • Na het doormaken van een CVA, bij longklachten of ziekenhuisopname
 • Bij rug- en bekkenpijn rondom zwangerschap
 • Bij  lage rug-, schouder- en knieklachten
 • Bij spanningsklachten zoals hoofdpijn, hyperventilatie en paniekaanvallen
 • Bij  klachten aan de enkel, voet, pols, borst en hand

 

     

                       Onze specialisten 

 

Marlous Buining

BIG:59908814104

Algemeen fysiotherapeut,Manuele therapie methode Cyriax , Dry Needling, MTC. Aandachtsgebieden:  Wervelkolom, scoliose, (long)revalidatie & looppatroon

 

De uitdaging in mijn vak...
ligt in het zoeken van de puzzelstukjes en het oplossen van de puzzel . Wat heeft er toe geleidt dat u deze klachten heeft?
Waar ligt de zogenoemde ‘oorzaak’?
Maar nog veel belangrijker, wat houdt de klachten in stand en wat kan er aan gedaan worden uw klachten te verhelpen?
Samen gaan we zoeken naar een oplossing van uw huidige situatie.
Na de opleiding fysiotherapie heb ik een periode in een Oostenrijks ziekenhuis gewerkt.  Ik heb daarna meerdere cursussen gevolgd op het gebied van orthopedische en neurologische problematiek waaronder Cyriax,  Mulligan en zenuwmobilisaties.
In 2012 ben ik afgestudeerd als Klinisch Gezondheidswetenschapper aan de Universiteit in Utrecht, met specialisatie Fysiotherapiewetenschappen.
Aandachtsgebieden zijn perifeer neurologische aandoeningen, revalidatie na langdurig ziekteproces, operatie of ongeval en  interne geneeskunde.

 

 

 Birgit Schuring

BIG:19034984904

Fysiotherapeut, bekkenbodemtherapie en haptonomie

 

 

Naast de algemene fysiotherapie...

Naast de algemene fysiotherapie behandel ik ook op haptonomische basis. Veel ervaring heb ik met klachten die te maken hebben met het bekkenbodemgebied. Dit kunnen bijvoorbeeld klachten zijn die met de zwangerschap samenhangen, maar ook problemen die met het plassen, de ontlasting of seksualiteit te maken hebben. Heeft u problemen met de ademhaling, zoals hyperventilatie of heeft u spanningsklachten dan kunt u bij mij terecht. Daarbij kan ik o.a. de haptonomie inzetten. Lichaamsbewustwording en zelfmanagement zijn erg belangrijk voor mij.

 

 

Reinier van der Eem

BiG:19050635704

Algemeen fysiotherapeut, Arbeidsfysiotherapeut, Dry Needling, Mc Kenzie therapeut. Aandachtsgebieden:  Arbeidsgerelateerde klachten, schouder en wervelkolomklachten, revalidatie na operatie

Ik ben al ruim 18 jaar met veel plezier fysiotherapeut. Naast de........

reguliere fysiotherapie kunt u bij mij terecht voor McKenzie therapie en maak ik gebruik van dry needling om spieren sneller ontspannen te krijgen.

McKenzie therapie, ook wel mechanische diagnose en therapie,  is een behandelmethode voor nek- en rugklachten die kijkt naar de invloed van bewegingen op de klachten. Vanuit het onderzoek kijken wij samen bij welke bewegingen de klachten meer of minder worden. Hierdoor ontstaat er snel inzicht in welke bewegingen u wel en niet moet doen.

Dry needling maakt gebruik van dunne naalden waarbij via een speciale techniek de triggerpoints (knopen) in spieren worden aangeprikt en deze snel en effectief tot ontspanning komen.

Verder vind ik het interessant om samen met u te kijken naar de oorzaak van de klachten of dit nu ligt in werkbelasting of thuis.

Buiten mijn werk ga ik met regelmaat een rondje hardlopen en vind ik het leuk om te squashen. Ik heb een tijdje de Argentijnse tango gedanst maar volg hier nu geen lessen meer in.

Maurizio Cano

 

BIG: 79925778204

 

Algemeen fysiotherapeut

 

Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten