020-6973074 info@c-enter.org

Gezonde Leefstijl (GLI)

Een gezonde leefstijl

Leefstijl is alles wat je doet om gezond te blijven. Het maken van keuzes staat centraal. Kies je ervoor om gezond eten te kopen? Kies je ervoor om (meer) te gaan bewegen, beter tot rust te komen?

Voor de een kan het werken aan een gezondere leefstijl wat makkelijker zijn dan voor een ander. Heeft u al van alles geprobeerd om gewicht te verliezen, fitter te worden, meer te bewegen en lukt het niet om lange termijn resultaat te boeken?

Center biedt in samenwerking met  de leefstijlcoach van LevedagLeefstijl  graag de nodige ondersteuning met het programma CooL; Coaching op Leefstijl. De leefstijlcoach helpt u om de stappen te maken waarmee u tot actie komt om uw leefstijl blijvend te veranderen. Er wordt gebruik gemaakt van dagboeken, opdrachten en gesprekken en er wordt samengewerkt in groepsbijeenkomsten.

Het totale programma duurt 2 jaar en deze doorloopt u samen met een groep deelnemers van ongeveer 10 personen. Naast de bijeenkomsten in de groep zijn er ook regelmatig individuele gesprekken met uw coach om te werken aan uw specifieke thema’s.

Caroline Levedag, uw leefstijlcoach, begeleidt u stap voor stap bij het verbeteren van uw gezondheid. Zij  helpt u om stappen te maken waarmee u tot actie komt om uw leefstijl blijvend te veranderen. Zo ontwikkelt u op een prettige manier een gezonder lichaam met meer energie.

Hoe ziet mijn programma er uit?

Het programma duurt 2 jaar en bestaat uit;

 • Het basisprogramma van 8 maanden, met 4 individuele gesprekken en 8 groepsbijeenkomsten. Het aanleren van nieuwe gewoontes staat centraal.
 • Het onderhoudsprogramma van 16 maanden, ook met 4 individuele gesprekken en 8 groepsbijeenkomsten. Het doel is het behouden van uw gewoontes en het voorkomen van terugval.

Beide programma’s bestaan uit meerdere thema’s

 

Wat levert meedoen mij  op? 

 • Inzicht in uw dagelijkse gewoontes en hulp om deze stap voor stap aan te passen.
 • Sociaal contact met anderen die hetzelfde programma volgen.
 • U maakt kennis met de mogelijkheden om te bewegen in uw omgeving.
 • Een betere gezondheid.

Komt u in aanmerking? 

Onder de voorwaarden dat u;

 • 18 jaar of ouder bent.
 • Ernstig overgewicht (BMI > 30) of overgewicht (BMI 25-30) heeft met een extra risicofactor zoals een risicofactor voor hart- en vaatziekten, diabetes type 2 of de aanwezigheid van slaapapneu of artrose.
 • Gemotiveerd bent en zelf aan de slag wil om uw leefstijl daadwerkelijk aan te passen.
 • Openstaat voor het veranderen van uw leefstijl en actief aan de slag gaat met uw doelen.
 • Enthousiast bent en bereid bent 2 jaar mee te doen met het programma (data groepsbijeenkomsten zijn van te voren bekend).

Maak een afspraak bij uw huisarts of praktijkondersteuner om te bespreken of dit voor u van toepassing is. Voldoet u aan de voorwaarden, dan verwijzen zij u door naar een leefstijlcoach voor de intake van het programma.

Wordt de begeleiding vergoed? 

Er zijn geen kosten verbonden aan het leefstijlprogramma. De vergoeding zit in de basisverzekering en uw eigen risico wordt niet aangesproken.

Informatie en aanmelden 

Voor meer informatie neemt u contact op met leefstijlcoach Caroline Levedag 06-30259259.

Een afspraak voor de intake kunt u maken via LevedagLeefstijl 06-30259259, of via Center  Paramedische praktijk 020-6973074.

Maak een afspraak met de leefsijl coach