020-6973074 info@c-enter.org

Ontspanning en bewustwording

Ontspanning en bewustwording

Te veel spanning in het lichaam kan tot allerlei klachten leiden. Ontspannen is dan de voor de hand liggende oplossing, maar bijna niets is moeilijker dan goed ontspannen. Een gezonde manier van ademen is daarbij onmisbaar. Die helpt u niet alleen ontspannen, maar is ook belangrijk voor uw totale gezondheid.
Door verschillende oorzaken kunt u een ontspannen manier van ademen kwijtraken. Het adempatroon is dan verstoord. Een oefentherapeut helpt u eerst het ademen in rust te leren beheersen en vervolgens ook tijdens beweging. Deze ademoefeningen worden gecombineerd met spierontspannende oefeningen en houdingscorrigerende oefeningen.

Mensen met ademklachten zoals hyperventilatie, astma, emfyseem of andere longafwijkingen oefenen met succes bij een oefentherapeut. Maar ook mensen met spanningsklachten hebben er baat bij.

Met behulp van de oefentherapeut leert u ook bewuster om te gaan met uw eigen lichaam. U zult merken dat u steeds vaker automatisch kiest voor een betere houding en een meer gezonde manier van bewegen.

Zo bent u dus uiteindelijk zelf degene die uw klachten kan verhelpen of verminderen.

Maak een afspraak met onze oefentherapeute

Deze specialisatie is aanwezig in: